2011. október 31., hétfő

!Nylon Me + Plastic Heaven LIVE! - 2011.11.11.

Egy nem mindennapi dátumon két nem mindennapi párosítás: a NÁJLON és a PLASZTIK vegyülete, valamint LEJÖN és MINEK Dj szettje. Mindez csak azért, hogy legyen minek lejönni 2011.11.11.-én a Tündérgyárba.
A !Nylon Me zenekart 2004 nyarán Tisch Bálint és Jablonczay Anna alapította. Az első időszak stúdiómunkával és kisebb klubbéli fellépésekkel telt, melynek eredményeként létrejött a zenekar első kislemeze a doggy-style.
Ez a lemez felkeltette a budapesti partyszervezők érdeklődését a zenekar iránt és ez az érdeklődés eljuttatta a csapatot az első nagyobb akcióig az A38 hajón. Ekkor csatlakozott a zenekarhoz Gyapai Janka, Kovács Gábor és egy intenzív koncertezési időszak vette kezdetét budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt ( A38, Gödör, Dürer Kert, Trafó, ICWIP- Pécs ) például a Neo, Carbonfools, The Kolin és Varga Zsuzsa társaságában. Az idők során néhány tag különböző projektjei is virágzásnak indultak pl.: Larry Hangman ( Kanász Dusán, Tisch Bálint ), Der Tanz ( Tisch Bálint, Kovács Gábor, Tornyos Márton, Tornyos Ákos ). A Der Tanz fellépései közül a legjelentősebb talán a 2010-es budapesti Nitzer Ebb előtti live- act.
A !Nylon Me inmáron ismét a két alapítótaggal és Jablonczay Sándorral kiegészülve működik egy teljesen új formában, mely inkább súrolja az audiovizuális művészet határát, mintsem az electro clash-t. Mi sem bizonyítja jobban az újjáéledést, mint a hamarosan megjelenő új Ep a !NYLON ME QUARTZ.
A Plastic Heaven zenekar tagjai 2008 októberében kezdtek el együtt dolgozni, egy színdarab zenéjének készítése során. A zenekar mindhárom alapító tagja jelentős zenei múlttal rendelkezik. A Plastic Heaven számok különlegessége, hogy a szöveget valamint az éneket elektronikus zenével, valamint változatos hangszereléssel vegyítik. 
Andor 2001 óta készít elektronikus zenét, Mindscape és Soulproof drum'n'bass formációkban számos kiadványt tudhat maga mögött. Legsikeresebb száma, a Like a Rag, mely Mindscape néven jelent meg a holland Fokuz Recordingson 2007-ben, 3 hétig vezette a Beatport drum'n'bass listáját. 2003 óta DJ-zéssel is foglalkozik, és játszott már számos nagyobb fesztiválon és klubban Európa-szerte. Andor a Plastic Heavenben producerként és hangmérnökként tevékenykedik.Míra, az énekes a formáció megszületése előtt 10 évig tanult csellózni, többek között a nagy múltú Bartók Béla konzervatóriumban, 5 éve képzi a hangját magántanároknál. Ő írja a számok szövegeit, a az ének dallamát és a végén részt vesz a vokális hangsávok utómunkálataiban.Miklós sok évnyi klasszikus- és jazzgitár tanulás mellett a Kodály Zoltán Kórusiskola egyházzenei szakán is tanult. Fiatal kora óta foglalkozik zeneszerzéssel, nevéhez számos film és színházi darab zenéje fűződik. A csapatban Andorral közösen írják a Plastic Heaven instrumentális alapjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése