2013. november 26., kedd

Kettős jubilálás a Gödörben - a Smárton trió és a Bass Loco közös koncertje

A hazai jazz-rock képviselői közül napjaink két legmeghatározóbb zenekara is jubilál: a Smárton trió fennállásának tizedik, a Bass Loco zenekar pedig ötödik évét töltötte be az idén. A két formáció között az elmúlt években egyébként is szoros kapcsolat alakult ki, így kézenfekvő a gondolat, hogy együtt ünnepeljünk velük december 3-án a Gödör Klubban olyan vendégekkel a színpadon, mint Mohai Tamás, Weisz Gábor, és Juhász Gábor.

Az idén fennállásának tizedik évét ünneplő Smárton trió ezúttal egy rendhagyó, bővített felállással lép színpadra a Gödör Klubban. A zenekar vezető Sütő Márton egykori 'mestere' azaz Juhász Gábor az elmúlt években egyre gyakrabban fordul meg a trió negyedik tagjaként a színpadon, ezúttal sem lesz ez másképp. Akik egy kicsit is nyomon követték a zenekar munkásságát jól tudják, hogy rendszeresen találkozhattunk vendégzenészekkel a koncertjeiken, úgy mint Jónás Vera, Barabás Lőrinc, vagy éppen Harcsa Veronika, aki legutóbbi stúdió lemezükön is énekel néhány számban, illetve vele közösen készítették el a trió legutóbbi 'Do You Know' című klippjét.
Ezúttal a dupla jubileumi buli másik fő fellépője, az inkább fúvós hangszerekre orientált Bass Loco zenekar is bővített felállással lép színpadra, olyan mesterekkel kiegészülve mint Mohai Tamás gitáron, és Weisz Gábor szaxofonokon. Mi sem kézenfekvőbb tehát, hogy ha már együtt ünnepel a két zenekar, egy picit megbolondítsák a műsorukat: a Smárton trió repertoárjába néhány szám erejéig csatlakozik a Bass Loco fúvós szekciója, így Tettamanti Tamással (trombita, pozan szárnykürt) és Weisz Gáborral (szaxofonok), valamint Juhász Gáborral kiegészülve immár duplájára duzzad a trió..Egyéb meglepetésekre is számítani lehet majd az este folyamán, ezek közül amit elárulhatunk, hogy a Bass Loco zenekar idén megjelent első CD lemezének újranyomott példányai mellett egy DVD anyaggal is készülnek, amihez ezen az estén lehet majd hozzájutni, korlátozott példányszámban.

A szervezők gondoskodtak a kellő mennyiségű habról a tortára, így az estét ezúttal egy ígéretes fiatal formáció, a Várvölgyi Szabolcs Trió nyitja mindezek előtt, érdemes pontosan érkezni az este 8 órás kezdésre december 3-án kedden, a Gödörbe.  További részletek ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése