2008. október 20., hétfő

Gödör halloween - SANAGI (JAP/NOR), Bëlga, The Carbonfools


A Sanagi igazi zenei csemege, Robin Sato és Lene Toje útja egy liverpooli művészeti intézetben keresztezte egymást, és nem sokkal később már biztosan tudták: együtt kell dolgozniuk. Zenéjük valódi intelligens elektro-pop, norvég zene, japán énekhanggal keresztezve. A németeket, svájciakat és az olaszokat már meghódították, a magyar rádiók is egyre többször játsszák dalaikat, most itt a lehetőség élőben tesztelni a Kelet és Nyugat, férfi és nő találkozásából létrejövő muzsikát.
Azok számára, akik rá vannak gerjedve a borzongásra, és nem bírják adrenalin-pumpa nélkül elviselni a világot, jó hírünk van; itt a Halloween! Október végén kedvére pánikolhat bárki. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek elől a föld alá is hiába rejtőznénk. A Gödörben a Bëlga és Tituszék riogatnak minket.
A Bëlga fedőnevű esztrád hip hop különítményt valamikor 2002 körül kaptuk a nyakunkba, de megszokni azóta is csak kevesen tudtuk.
 
Többeket elvitt a Gólem, akiket pedig nem, azok olyan információkkal lettek gazdagabbak, mint hogy: „ha nincsen pop, akkor nincsen popsi se” vagy hogy „tiltsuk be a menzeszt, javasoljuk a terpeszt” és hasonlók. A Bëlga lemezlovásza, Titusz négy éve jött ki önálló albummal. A Carbonfools Poisoned Goulash című debütje egy nagyon vicces elektro-popból, reggaeből, dubból és további szem, szájnak ingert jelentő bármiből katyvasztott mix, igazi házibuli zene, amire még a halottak is garantáltan csörögnek ott lent, az élők meg pláne.



Gödör Klub, 2008. október 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése