2008. október 10., péntek

Tengermélyi Varázs Popfesztivál

Október végén Budapesten koncertezik a berlini székhelyû japán-norvég duó, a Sanagi. 2008.Okt. 31.-én a Gödör Klubban, nov. 1-jén pedig a Cökxpon Caféban lépnek színpadra. Utóbbi különösen érdekes estének ígérkezik, elsõ ízben rendeznek ugyanis Tengermélyi Varázs POP Fesztivált, ahol fellép még az Óperentzia zenekar, a koncertek után Dj DRS pörgeti a lemezeket, a víz alatti vetítésrõl a Távoli Fény vizuál csapata gondoskodik. 

A Sanagi-t Robin Sato (JAP) és Lene Toje (NOR) alkotják. Robin készíti az elektronikus zenei alapokat, amit helyenként élőben rögzített hangelemekkel (zacskócsörgetés, porszívózaj, stb.) színesít, ezt Lene magával ragadó ének hangja egészíti ki. A duó zenéjét nehéz lenne bármilyen stílusba besorolni, a legfinomabb hangok és a legvadabb törtütemek kedvelői is egyaránt megtalálhatják benne a kedvükre valót. 

Zenéjükben egyaránt feltűnnek trip-hop, hip-hop, soul, jazz, electro és experimentális pop elemek, így rendkívül könnyen illeszthető szinte bármilyen műfaji környezetbe. Színpadon közvetlenek, pillanatok alatt képesek egy hullámhosszra kerülni a közönséggel és velük együtt közösen utazni egy eddig számunkra ismeretlen környezetbe. Talán ennek is köszönhető, hogy fellépéseik szinte bármilyen közönség előtt sikerrel zárulnak. Első, "MISH MASH" c. lemezük 2005- ben, második "Sailing The seven Seas" c. albumuk pedig 2007 szeptemberében jelent meg. A Sanagi népszerûségének titka egyedi látásmódjuk, zenéjükkel, megjelenésükkel azonnal hatalmukba kerítenek, fõképp ha szeretjük a meglepetéseket. "Nálunk a humor a mindenekelõtt álló, ráadásul a mi esetünkben ez a humor egészen, mondjuk úgy, hogy egyéni." 

Az Óperentzia mesezenékből, triphop, dub, lounge stílusokból építkező pszichedelikus zenekar, mely 2005-ben alakult Nyíregyházán. A zenekar motorját Bánházi Gábor (hangmérnök, dob) és Domokos Tibor (szintetizátor, vokál) alkotja.  Zenéjük részben messzi forrásokból, az Óperenciás tengeren is túlról ered…
A koncertek előtt, között, után pedig ismét dj drs bizonyítja rátermettségét, aki egy speciális tengermélyi trip-hop, tengermélyi house szettel készül. A tükrös teremben egész éjjel tengeri mozi, a látványról a Távoli Fény Vj-i, Vj Pixelstar és Vj Haku gondoskodik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése