2012. június 19., kedd

Rotten Roots - 2012 nyár


A Rotten Roots 2012 tavaszán rögzítette első felvételeit, melyek közül a 'Navigate' című számukkal megnyerték a Cinemate és a Lángoló Gitárok magazin közös pályázatát, így elkészült a banda első hivatalos videóklipje. A zenekar tavasszal az új számok írásán dolgozott, a készülő anyagból egy előzetest már élőben is láthattunk májusban az A38 Tetőteraszán. 
Nyár elejére várható első kislemezük 'Magnetic-Kit' címmel, melynek felvétel munkálatai jelenleg zajlanak a Supersize Recordings stúdióiban.

A Rotten Roots alakulását 2010-re datáljuk, ekkor a jelenlegi felállásból még csak ketten álltak össze (Kovács Péter-basszusgitár, Gyökeres Krisztián-ének, szólógitár), hogy elkezdjenek dolgozni a korábban, Krisztián által írt számok vázlatain. Saját bevallásuk szerint stílusban próbáltak visszanyúlni a '60-as, '70-es évek rockzenéjéhez, ötvözve azt a mai alternatív-, indie-hangzással.  2011 nyarán rögzítették első felvételeiket, közben csatlakozott hozzájuk Székely Dávid dobos is. Hosszú keresgélés után végre sikerült állandó gitárost is találni Brucker Bence személyében. Idő közben a 'Navigate' című számukkal nyertek a Cinemate és a Lángoló Gitárok közös pályázatán, így 2012 márciusában elkészült a zenekar első klipje is. 

Tavasszal az új felállással kezdték rögzíteni a 'Magnetic-Kit' című EP anyagát, mely nyár elejére jön ki a tervek szerint,  ezzel egy időben kezdetét veszi a nyári koncertsorozat, aminek keretein belül néhány budapesti klub mellett találkozhatunk a zenekarral vidéken is, legközelebb július 6-án a békéscsabai KÖRF Fesztivál Nagyszínpadán.

Soron következő koncertek:
2012 július 2: R33 /Budapest
2012 július 6: KÖRF Fesztivál /Békéscsaba
2012 július 21: DÜRER Kert /Budapest


VOKSOLJ a Rotten Rootsra, hogy felléphessen a Hegyalja, FEZEN, vagy SZIN fesztiválok valamelyikén! Szavazatodat ITT TUDOD leadni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése