2013. szeptember 17., kedd

ColorStar, Óperentzia, és Sonar a Dürer Kertben!

A hazai pszichedelikus-rock zene elektronikával vegyített előadói közül most először végre egy színpadra lép a műfaj három legkarakteresebb hazai képviselője, azaz a ColorStar, az Óperentzia, és a Sonar zenekarok. Az est helyszíne a Dürer Kert lesz 2013. szeptember 28-án, szombaton.

A ColorStar 1996-tól úttörője hazánkban a pszichedelikus-rock műfaj alakulásának, elsőként ötvözve azt az elekronikus partyzenével, mellyel azóta a hazai popzene egyik fontos, nemzetközi színtéren is ismert zenekarává vált. A 2012 tavaszán megjenet ötödik nagylemez, a 'Flow' lemezbemutató turnéjának során a legnagyobb hazai városokat és fesztiválok mellett eljutottak Németországba, Szerbiába, valamint Erdélybe is. Az idén Fonogram díjra jelölt zenekar jelenleg a 2014-ben megjelenő hatodik sorlemezén dolgozik, melyről a koncerteken már hallhatunk néhány új szerzeményt. Legfrissebb számaikat ismerhetjük az Mr2 Petőfi rádióból is, köztük az idén tavasszal megjelent dal, a 'Blind and deaf': 



A nyíregyházi gyökerű, immár budapesti bázisú Óperentzia zenekart 2005-ös megalakulása óta a folyamatos megújulás, átalakulás jellemzi. Stílusát, zenéje összetevőit egyszerre inspirálta a hatvanas évek funkja, televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege, az evokatív filmzenés hangulatok. Ugyanez a változatosság kiséri a zenekart a fellépésein, szinte lehetetlen ugyanazzal a műsorral "tetten érni" őket. Repertoárjukban az eddig megjelent két nagylemezük számai mellett szép számmal hallhatunk a jelenleg készülő harmadik albumról is szerzeményeket, melyek koncertről-koncertre formálódnak, és olvadnak bele a repertoárba, alkalmanként a Freak Fusion Cabaret artista csapattal kiegészülve varázsolnak különleges cirkuszi show hangulatot.



A filmzene szerű pszichedelikus-rock zenét játszó Sonar zenekar 2004 óta hazánk egyik legkísérletezőbb kedvű zenekara, ami nem csak a zenéjükben mutatkozik meg. Az elsők között adtak teljes egészében élőben közvetített online koncertet, falba épített pendrive-okon terjesztették zenéjüket, és számos gerilla kampánnyal hívták fel magukra a figyelmet, melyeket videós beszámolóik segítségével tettek hírré szélesebb kőrben. Erről a kísérletező kedvről tesz tanúbizonyságot legutóbbi, 'On-Air' című nagylemezük bemutató koncertje is, mely alkalmával egy különleges 3D vetítéssel párosult koncertet adtak az Odeon moziban, illetve tavasszal egy szintén egyedülálló, 360° kőrpanorámás videó felvétellel rögzített teljes koncertfilmmel rukkoltak elő, aminek segítségével saját magunk irányíthatjuk a kamera pozicióját a koncertfilm nézése közben: http://www.sonarmusic.hu/360/



Érdemes időben érkezni: kapunyitás este 8 órától, a belépő mértéke 1000Ft.
Cím: Dűrer Kert, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése